Home » Blog: 14 en co.

BLOG: 14 en co.

 

Derde klas (tweetalig) havo, daar gebeurt een heleboel. 

Zoals de informatieavond op school, waarbij enkele kinderen vragen

waar mijn volgende blog (op Instagram) blijft! 

Echt, willen jullie die graag lezen? Nou...hier heb je 'm!

 

 

London, december 2018

DEEL 1: DE START VAN 2019

 

2019 begon goed voor Ella en co. Ze zou met ons -haar ouders en broertje- meegaan om Oud & Nieuw te vieren bij vrienden. En toen begonnen Ella’s vriendinnen een eigen 2019 Party te organiseren. Dat zal wel loslopen, dachten wij, dat krijgen ze vast niet geregeld.

O jawel hoor, de andere ouders vonden het oké dat hun 14/15-jarige baby’s (alcoholvrije) HUGO met elkaar proostten in plaats van met hen.

Ella ging van ’s middags tot een uur of 9 ’s avonds met ons mee (ik zal niet over de karaoke vertellen, oké Ella?!) en daarna zette haar vader haar af bij het ‘echte’ feest! Zo kwam het dat een groepje van zo’n 10 meiden met elkaar een hele gezellig avond/nacht beleefde, zonder ouders…

 

Zo’n feest hadden ze wel verdiend, na zo’n heftige schoolreis in de week voor de kerstvakantie. De vierde reis al. Na York in het eerste jaar, Barcelona en Eastbourne in het tweede was het nu tijd voor London. Ella’s Engels is van dusdanig niveau dat ze moeiteloos met de caissière kon praten over de kleding en Allstars die ze aanschafte. En bestellen bij de Mac. Nou vooruit, en veel kletsen en spelletjes doen met de lieve Britse mevrouw waar ze met de dames L. & L. mocht logeren. Na het bezoeken en beleven van de London Eye, de Jack the Ripper Walk, het theater van Shakespeare en een kathedraal, met daarnaast een zware bus- en bootreis, moet je inderdaad twee weken bijkomen.

‘Ik hoef niks voor school te doen, ik heb vrij,’ heb ik veel gehoord in deze kerstvakantie Dat was een beetje waar, maar…anderhalve week later staan er 10 proefwerken in 5 dagen gepland! En wie maakt zich daar het meest druk om? Ja, heb je het goed geraden?

 

Waarom ik nu tóch weer achter mijn laptop ben gekropen om Ella’s (school)leven op tweetalig havo vast te leggen? Gisteren sprak ik haar klasgenoten op school (profielkeuzeavond, daarover later meer) en er waren kinderen bij die mijn verhalen misten. Yessss, dat is leuk om te horen! In de auto terug naar huis zei ik tegen Ella: ‘Dat betekent dat het wel weer over jou zal gaan, daar moet jij wel zin in hebben.’

‘Jawel hoor, leuk toch? Doen!’

Bij deze.