Boek: Weg uit Kamp Vught

Met grote trots presenteer ik mijn boek Weg uit Kamp Vught.

Een verhaal dat je makkelijk leest (het boek is niet dik), maar dat je niet meer loslaat. Het laat je nadenken over de oorlog, welke dan ook, en de gevolgen daarvan. Kamp Vught was een concentratiekamp in Noord-Brabant, waar in juni 1943 de beruchte kindertransporten plaatsvonden. Het verhaal is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 10, maar zeker ook voor volwassenen. Perfect om voor te lezen in groep 7, 8 of de brugklas!

Heb je interesse? Mail me!

Je bent toch wel eens in Kamp Vught geweest hè? Nee? doe maar wel... ga je mooi vinden...

 

 

Juni 2016, hier bied ik mijn boekje aan Lotty Huffener-Veffer (1921-2018) aan, kampoverlevende en mede-oprichtster van het Kindermonument in Kamp Vught. Op haar website zie je de foto's en vind je meer informatie over haar leven en de herdenkingen.

Dit beertje heeft een grote rol in mijn verhaal...

 

 

Blij met deze waardevolle foto. Jules Schelvis signeerde voor mij in Nationaal monument Kamp Vught zijn boek 'Er reed een trein naar Sobibor.'

📷 Jan van de Ven 

 

December 2019:

NM Kamp Vught heeft een metamorfose ondergaan. In de nieuwe museumwinkel ligt mijn boekie tussen toppers als Sabel, Een druppel gif en Het kindertransport. 

 

 

8-2-2019

We hebben een rondleiding gehad in Kamp Vught en ook de fusilladeplaats bezocht.

(Willem spot zichzelf op de poster)

 

5 februari 2019

Hier las ik mijn verhaal voor aan groep 8 van Basisschool 't Slingertouw in Eindhoven. De kinderen van meneer Roel gingen de dag erna op bezoek bij het kamp. We hebben een mooi gesprek gehad samen.

Hier las ik mijn boekje voor aan de groepen 8 van Basisschool De Vuurvlinder in Eindhoven. 

Een dag later bezochten zij Kamp Vught, hopelijk gesteund en voorbereid door mijn verhaal.

Foto: Jan van de Ven

2014 Vriendenbrief van NM Kamp Vught

 

Auteur Wilma Geldof kwam bij mij thuis aan tafel zitten om een interview te geven over haar prachtige boek "Elke dag een druppel gif".