Home » Pippa zoekt een pappa

PIPPA ZOEKT EEN PAPPA

 

Pippa zoekt een pappa is een origineel en kleurrijk prentenboek dat op een luchtige manier een mooi thema behandelt. Het gaat in dit boek namelijk om twee lesbische moeders die met elkaar getrouwd zijn en samen hun dochter Pippa opvoeden. Pippa gaat op een onschuldige manier op zoek naar een pappa. Maar heeft ze die eigenlijk wel nodig? De tekst spreekt vooral jonge kinderen aan door de korte zinnen die de zoektocht naar een pappa beschrijven. De prachtige tekeningen passen in stijl en uitvoering perfect bij de tekst.

Wij denken hier een boek aan te bieden waar iedereen wat aan heeft; kinderen, (groot)ouders, opvoedkundigen en alle andere belangstellenden.

Tekst: Linda Amendt

Illustraties: Jan Lieffering

Uitgever: 2mamas

Het boek kost 15,95 euro (excl. verzendkosten) en is te bestellen via de (online) boekhandels.

 

Maart 2016: Op basisschool de Sonnewijzer in Son en Breugel zit Julesig in groep 3. Jules? Ja, Pippa's broertje! Alle kinderen in zijn groep hebben het boek 'Pippa zoekt een pappa' in handen gekregen. Ze doen mee aan het project van Kinderzwerfboek. Alle boeken hebben een sticker met code gekregen, zodat elk kind dat een boek vindt het kan lezen, registreren en verder laten zwerven. Wie weet komen de boeken wel in Amsterdam of op Texel terecht!

Veel leesplezier allemaal! Meer weten over dit project? Klik op http://www.kinderzwerfboek.nl

 

 

Tijdens de kinderboekenweek mocht ik op basisschool De Ontmoeting in Eindhoven voorlezen aan groep 1-2.

Ook daar kennen ze Pippa nu!

Groot Eindhoven

Jan tekent

Denk je dat dit boek een waardevolle bijdrage levert aan de maatschappij?

Bekijk resultaten